slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 608]

Bezglutenowa babka kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszną babkę kukurydzianą. Ma piękny żółty kolor i jest prosta w przygotowaniu-wystarczy mikser i miska.

Bezglutenowa babka kukurydziana

Składniki:

Bezglutenowa babka kukurydziana

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowa babka kukurydziana
Masło rozpuszczamy na patelni. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na puch. Następnie wlewamy ostudzone masło i miksujemy razem.

Na koniec wsypujemy mąkę kukurydzianą razem z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Ostudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.