Jazzowe Smaki

Jazzowe Smaki

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniałe bezglutenowe ciasteczka , dla wielbicieli zdrowych słodyczy. Przygotowane z mąki z pestek dyni, którą możecie bez najmniejszego problemu przygotować w sami w domu.

Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru
Pestki dyni zmiksować w mikserze na pył. Wymieszać z pokrojonym zimnym masłem , jajkiem, przyprawami, proszkiem do pieczenia, słodzikiem i skórką startą z połowy cytryny. Przygotowaną jednolitą masę formować w niewielkie kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić go na 180 stopni C i piec przez około 15/20 minut. Po tym czasie ciastka wyjąć z piekarnika i lekko wystudzić.
Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru
Zmielone pestki dyni
Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru
Masa uformowana w spłaszczone kulki
Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru
świeżo upieczone ciasteczka