WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2130]

Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bezglutenowe ciasto z kuchenki mikrofalowej, na mące kokosowej, z dodatkiem siekanych orzechów włoskich.

Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe

ETAP 1:

Jajko wybić do miski i zmiksować z mlekiem i roztopionym i przestudzonym masłem. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodać orzechy włoskie. Wymieszać łyżką.

Ciasto przełożyć do formy nadającej się do użytku w mikrofali. Piec 3 minuty w mikrofali na mocy 600W. Wyjąć i przestudzić. Pokroić na kawałki lub jeść łyżeczką.

Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe
Ciasto po upieczeniu w mikrofali i wyjęciu
Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe
Przygotowane ciasto przelane do salaterki i umieszczone w mikrofali
Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe
Orzechy włoskie utluczone tłuczkiem i dodane do ciasta
Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe
Mąka kokosowa dodana do masy jajecznej w misce
Bezglutenowe ciasto kokosowo-orzechowe
Jajko zmiksowane z mlekiem i masłem