Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasto z bananami i galaretką
Biszkopt:
Jajka wybijamy do miski i wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na puszystą masę. Dodajemy mąkę i olej, miksujemy do połączenia. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy.
Krem:
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. W międzyczasie 3 banany obieramy i kroimy, blendujemy z sokiem cytrynowym.
Do zblendowanej masy dodajemy jogurt i stężoną półpłynną galatetkę, mieszamy do połączenia.
Odstawiamy do lekkiego stężenia i przelewamy na biszkopt w blaszce. Wstawiamy do lodówki.
Zieloną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie
( 0,5 l ) i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy na stężony krem bananowy i ostrożnie wlewamy półpłynną galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Jajka wybijamy do miski i wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na puszystą masę. Dodajemy mąkę i olej, miksujemy do połączenia. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy.
Krem:
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. W międzyczasie 3 banany obieramy i kroimy, blendujemy z sokiem cytrynowym.
Do zblendowanej masy dodajemy jogurt i stężoną półpłynną galatetkę, mieszamy do połączenia.
Odstawiamy do lekkiego stężenia i przelewamy na biszkopt w blaszce. Wstawiamy do lodówki.
Zieloną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie
( 0,5 l ) i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy na stężony krem bananowy i ostrożnie wlewamy półpłynną galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.