slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 858]

Bezglutenowe gofry budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Pysznie smakują z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Polecam na słodki podwieczorek lub deser.

Bezglutenowe gofry budyniowe

Składniki:

Bezglutenowe gofry budyniowe

 

  • 1 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
  • 1 budyń bez glutenu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka cukru (u mnie kokosowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 1 szkl mleka

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe gofry budyniowe
Do miski przesiewamy mąkę, wsypujemy budyń bezglutenowy, cukier kokosowy i proszek do pieczenia. Mieszamy razem. Następnie wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładamy masło. Miksujemy, aż nie będzie grudek.

Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej gofry.

Gotowe studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

gofry desery