Sposób przygotowania:
Sałatka Kwietniowa
Sposób przygotowania :
Batata zapiec w całości ze skórką (po upieczeniu łatwiej odejdzie) - ok 30 min w 200 st. Szparagi myjemy, odcinamy różowe końce i gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną soli i masła przez 8-10 min, tak aby górną część wystawała nad wodą ( szybciej mięknie). Groszek cukrowy myjemy i blanszujemy 3 min w gorącej wodzie, a potem płuczemy pod zimną.
Na talerzu układamy umytą rukolę, dodajemy batat pokrojony w plastry, szparagi pokrojone na 3 kawałki, pokruszony ser, maliny, pestki granata, groszek cukrowy. Skrapiamy oliwą i octem i doprawiamy do smaku.
Batata zapiec w całości ze skórką (po upieczeniu łatwiej odejdzie) - ok 30 min w 200 st. Szparagi myjemy, odcinamy różowe końce i gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną soli i masła przez 8-10 min, tak aby górną część wystawała nad wodą ( szybciej mięknie). Groszek cukrowy myjemy i blanszujemy 3 min w gorącej wodzie, a potem płuczemy pod zimną.
Na talerzu układamy umytą rukolę, dodajemy batat pokrojony w plastry, szparagi pokrojone na 3 kawałki, pokruszony ser, maliny, pestki granata, groszek cukrowy. Skrapiamy oliwą i octem i doprawiamy do smaku.
SylaUla