Sposób przygotowania:
Fasola w pomidorach
Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem wodę wyląc i wsypać do szybkowara, wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, sodę oczyszczoną (dzięki dodaniu sody można jeść fasolę bez obawy o dnę moczanową), po zasyczeniu pary gotować 40 minut - polecam gotować fasolę osobno w szybkowarze, fasola jest szybciej ugotowana i bardziej aromatyczna.
Na oleju w garnku usmażyć pokrojoną i obraną z flaka kiełbasę, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, wsypać przyprawę do gulaszu, paprykę chilli i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wlać ugotowaną fasolę, dodać sok pomidorowy, cukier, ocet, majeranek, krótko zagotować, fasola najlepiej smakuje na drugi dzień.
Na oleju w garnku usmażyć pokrojoną i obraną z flaka kiełbasę, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, wsypać przyprawę do gulaszu, paprykę chilli i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wlać ugotowaną fasolę, dodać sok pomidorowy, cukier, ocet, majeranek, krótko zagotować, fasola najlepiej smakuje na drugi dzień.