Sposób przygotowania:
Francuskie naleśniki suzette
Ciasto: mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajko, wlewamy mleko i łączymy składniki za pomocą miksera. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę wlewamy wodę mineralną – miksujemy raz jeszcze. Ciasto odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Rozgrzewamy płaską patelnie skrapiamy ją oliwą, wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki, aż do wykończenia ciasta.
Sos: na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, skórką z pomarańczy i cytryny i sokami pomarańczowym i cytrynowym. Kiedy składniki połączą się tworząc sos na patelnie wkładamy naleśniki złożone w trójkąty i podgrzewamy je w sosie około 2-5 minut.
Zagrzane, pokryte sosem naleśniki serwujemy :) UWAGA! Naleśniki możemy polać na patelni likierem i podpalić go, kiedy ogień zgaśnie naleśniki serwujemy , smacznego ;)
Sos: na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, skórką z pomarańczy i cytryny i sokami pomarańczowym i cytrynowym. Kiedy składniki połączą się tworząc sos na patelnie wkładamy naleśniki złożone w trójkąty i podgrzewamy je w sosie około 2-5 minut.
Zagrzane, pokryte sosem naleśniki serwujemy :) UWAGA! Naleśniki możemy polać na patelni likierem i podpalić go, kiedy ogień zgaśnie naleśniki serwujemy , smacznego ;)