Sposób przygotowania:
Wątróbka gotowana i duszona z paprykąETAP 1:
Wątróbkę oczyścić z żyłek, błonek, włożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, wody wlać do zakrycia wątróbki, po zagotowaniu gotować z 20 minut na średnim ogniu, wylać na durszlak.
ETAP 2:
Na smalcu domowym lub oleju rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojone cebule, dodać pokrojone ząbki czosnku i pokrojone w kostkę papryki, wsypać przyprawę do drobiu, wszystko podsmażać z 10 minut, przełożyć na talerz.
ETAP 3:
Na patelni na tłuszczu po cebuli podsmażyć ugotowane wątróbki.
ETAP 4:
Dodać do wątróbek cebulę z papryką, wlać wodę i pod przykryciem dusić do 10 minut na średnim ogniu.