Sposób przygotowania:
Bezglutenowy biszkopt gryczany
Do miski wybijamy jajka i wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy do momentu, aż masa podwoi swoją objętość i będzie puszysta. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką.
Blaszkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Upieczony biszkopt wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Blaszkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Upieczony biszkopt wyjmujemy z blaszki i studzimy.