Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1266]

Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg łososiowy to zdrowa i smaczna ryba. Pieczona w folii jest delikatna i niskokaloryczna, a smaku nadają jej płatki migdałowe.

Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych

 

  • 2 porcje pstrąga łososiowego - każdy o masie ok. 150-180 g
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno. 

Pstrąga pozbawiamy skórki, dokładnie usuwamy ości. 

Rybę oprószamy z obu stron solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i układamy na folii aluminiowej (każdy kawałek osobno). 

Na każdym kawałku ryby układamy płatki migdałowe. 

Pstrągi owijamy folią i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok. 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych
Kawałki pstrąga układamy na folii i posypujemy migdałami