Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy w płatkach migdałowych
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno.
Pstrąga pozbawiamy skórki, dokładnie usuwamy ości.
Rybę oprószamy z obu stron solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i układamy na folii aluminiowej (każdy kawałek osobno).
Na każdym kawałku ryby układamy płatki migdałowe.
Pstrągi owijamy folią i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok. 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Pstrąga pozbawiamy skórki, dokładnie usuwamy ości.
Rybę oprószamy z obu stron solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i układamy na folii aluminiowej (każdy kawałek osobno).
Na każdym kawałku ryby układamy płatki migdałowe.
Pstrągi owijamy folią i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok. 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.