Sposób przygotowania:
Bezglutenowy chleb bez mąki
W jednej miseczce mieszamy otręby, drożdże, skrobię kukurydzianą i sól. W drugiej miseczce mieszamy jogurt naturalny, mleko i jajka.
Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy. Konsystencja ciasta jest dość luźna.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z foremki i studzimy. Kroimy dopiero całkowicie wystudzony chleb.
Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy. Konsystencja ciasta jest dość luźna.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z foremki i studzimy. Kroimy dopiero całkowicie wystudzony chleb.