Sposób przygotowania:
Bezglutenowy sernik kokosowy
Oddzielamy żółtka od białek. Jogurt przelewamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy mąkę kokosową, wiórki i proszek do pieczenia-mieszamy.
Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy sernikowej-mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godz i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Kroimy zimne.
Smacznego
Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy sernikowej-mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godz i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Kroimy zimne.
Smacznego