Beziki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodkie beziki mmm -smakowite

Beziki

Składniki:

Beziki

 

  • Składniki:
  • Cukier puder 450g
  • Białka jaj
  • Wanilia 20g
  • Tłuszcz do smarowania blachy 10g

Sposób przygotowania:

Beziki
Przygotowanie:
Ubić sztywną pianę z białek,wsypać stopniowo cukier puder i wanilię,ciągle ubijając.
Postawić naczynie z pianą na parze i ubijać przez 30 minut.Po ubiciu,gdy piana jest zupełnie sztywna,zdjąć z pary,ubijając w dalszym ciągu,aż do zupełnego ostudzenia.
Następnie kłaść łyżką lub wyciskać tulejką małe beziki na blachę wysmarowaną woskiem.
Suszyć w piecu około 3 godzin i dosuszać przez 24 godziny w ciepłym pomieszczeniu.Do piany można dodać 3 łyżeczki kakao lub kawy Marago.
Smacznego