Sposób przygotowania:
Beziki
Przygotowanie:
Ubić sztywną pianę z białek,wsypać stopniowo cukier puder i wanilię,ciągle ubijając.
Postawić naczynie z pianą na parze i ubijać przez 30 minut.Po ubiciu,gdy piana jest zupełnie sztywna,zdjąć z pary,ubijając w dalszym ciągu,aż do zupełnego ostudzenia.
Następnie kłaść łyżką lub wyciskać tulejką małe beziki na blachę wysmarowaną woskiem.
Suszyć w piecu około 3 godzin i dosuszać przez 24 godziny w ciepłym pomieszczeniu.Do piany można dodać 3 łyżeczki kakao lub kawy Marago.
Smacznego
Ubić sztywną pianę z białek,wsypać stopniowo cukier puder i wanilię,ciągle ubijając.
Postawić naczynie z pianą na parze i ubijać przez 30 minut.Po ubiciu,gdy piana jest zupełnie sztywna,zdjąć z pary,ubijając w dalszym ciągu,aż do zupełnego ostudzenia.
Następnie kłaść łyżką lub wyciskać tulejką małe beziki na blachę wysmarowaną woskiem.
Suszyć w piecu około 3 godzin i dosuszać przez 24 godziny w ciepłym pomieszczeniu.Do piany można dodać 3 łyżeczki kakao lub kawy Marago.
Smacznego