Sposób przygotowania:
Bezowe koszyczki z owocami
Bezowe koszyczki ładna nazwa prawda. Uwielbiam je przygotowywać a potem zachwycać nimi przyjaciół , wyglądają ślcznie na stole , ponieważ są kolorowe i zaskakujące. Opis; Białka ubić na sztywną pianę . Pod koniec ubijania bałek dodać cukier oraz cukier waniliowy. Taką masę przekładamy do szprycy i formujemy ciastka w kształcie ślimaczków z wysokim brzegiem na blaszce natłuszczonej i wyłożonej papierem. Takie ślmaczki pieczemy w letnim piekarniku , aż ciasteczka będą zupełnie suche. Po wyjęcu i ostudzeniu , prosto przed podaniem dekorujemy je umytymi i osuszonymi owocami. A na konec przybieramy bitą śmietaną. Owoce mogą być mrożone ale przed podaniem trzeba je osuszyć żeby nie zamoczyły ciasteczek. POLECAM