Sposób przygotowania:
Bezowe smakołyki
Przygotowanie masy bezowej: białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy stopniowo cukier.Masę ubijamy tak długo ,aż będzie lśniąca i bez widocznych kryształków cukru.Masą napełniamy rękaw cukierniczy lub szprycę do kremów i wyciskamy kształty według swojego upodobania na papier do pieczenia położony na blaszce do pieczenia .Włożyć bezy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i suszymy przez około 90 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Proszek budyniowy wymieszać w 1/2 szklanki zimnego mleka .Resztę mleka doprowadzić do wrzenia wlać rozpuszczony proszek i ugotować budyń -ostudzić.Masło spienić mikserem z cukrem i dodawać po troszku zimny budyń cały czas miksując. Krem budyniowy podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier i zagęszczacz- dokładnie wymieszać.
Kremami,owocami i bakaliami dekorować bezy według swego upodobania.
Proszek budyniowy wymieszać w 1/2 szklanki zimnego mleka .Resztę mleka doprowadzić do wrzenia wlać rozpuszczony proszek i ugotować budyń -ostudzić.Masło spienić mikserem z cukrem i dodawać po troszku zimny budyń cały czas miksując. Krem budyniowy podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier i zagęszczacz- dokładnie wymieszać.
Kremami,owocami i bakaliami dekorować bezy według swego upodobania.
marietta