Sposób przygotowania:
Bezowy tort migdałowy z owocami
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Gdy będą dokładnie ubite dodajemy ocet i dokładnie zmielone migdały. Delikatnie mieszamy i wykładamy na papier w kształt koła.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 120 stopni na 10 minut, a następnie pieczemy kolejną godzinę w 100 stopniach. Wystudzamy przez noc w otwartym piekarniku.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem migdałowym, następnie dodając stopniowo mascarpone.
Ubity na sztywno krem wykładamy na tort i wierzch dekorujemy owocami.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 120 stopni na 10 minut, a następnie pieczemy kolejną godzinę w 100 stopniach. Wystudzamy przez noc w otwartym piekarniku.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem migdałowym, następnie dodając stopniowo mascarpone.
Ubity na sztywno krem wykładamy na tort i wierzch dekorujemy owocami.
Krem
1 śmietana kremówka
2 opakowania mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 cukier migdałowy
owoce do dekoracji