Sposób przygotowania:
Tort na trzydziestkę
Białka oddzielić od żółtek i ubijać je stopniowo dodając cukier.
Potem dodawać po jednym żółtku.
Na koniec dodawać partiami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy o wymiarach 36 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt piec 45 minut w 160 stopniach.
Potem wystudzić go i przekroić na 3 placki.
Owoce, które trzeba pokroić i przygotować wodę z sokiem z cytryny do nasączenia blatów biszkoptowych.
Ubić zimną śmietanę z cukrem i wstawić na 30 minut do lodówki.
Potem zabrać się za składanie tortu.
Każdy blat nasączyć, wyłożyć porcję śmietany i owoców.
Czynność powtórzyć, zakryć trzecim blatem.
Posmarować tort śmietaną, udekorować go także śmietaną i owocami.
Na koniec zrobić napis i tak zwane esy floresy stopioną i chłodną ale płynna czekoladą.
Tort wstawić na kilka godzin do lodówki.
Potem dodawać po jednym żółtku.
Na koniec dodawać partiami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy o wymiarach 36 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt piec 45 minut w 160 stopniach.
Potem wystudzić go i przekroić na 3 placki.
Owoce, które trzeba pokroić i przygotować wodę z sokiem z cytryny do nasączenia blatów biszkoptowych.
Ubić zimną śmietanę z cukrem i wstawić na 30 minut do lodówki.
Potem zabrać się za składanie tortu.
Każdy blat nasączyć, wyłożyć porcję śmietany i owoców.
Czynność powtórzyć, zakryć trzecim blatem.
Posmarować tort śmietaną, udekorować go także śmietaną i owocami.
Na koniec zrobić napis i tak zwane esy floresy stopioną i chłodną ale płynna czekoladą.
Tort wstawić na kilka godzin do lodówki.
CORAL
BozenaMatuszczyk
zewa