Sposób przygotowania:
Tort bezowy z kremem i owocami
Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier, a gdy całkowicie się rozpuści, delikatnie mieszamy z mąką i octem.
Wykładamy pianę na papier w kształt okręgu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, po kilkunastu minutach zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy ok 2 godzin. Studzimy dokładnie, najlepiej przez noc.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i odrobiną wanilii. Wykładamy na bezowy blat.
Tort dekorujemy dowolnymi owocami i podajemy po schłodzeniu.
Wykładamy pianę na papier w kształt okręgu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, po kilkunastu minutach zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy ok 2 godzin. Studzimy dokładnie, najlepiej przez noc.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i odrobiną wanilii. Wykładamy na bezowy blat.
Tort dekorujemy dowolnymi owocami i podajemy po schłodzeniu.