sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niby łatwe w przygotowaniu a w rzeczywistości to nie lada sztuka

Bezy

Składniki:

Bezy

 

  • 1,5 szklanki cukier puder,
  • 5 sztuk białka jajek,
  • kilka kropli aromat waniliowy

Sposób przygotowania:

Bezy
Białka ubijamy na sztywno.Małymi porcjami dosypujemy cukier,nie przerywając ubijania.Na kopiec wlewamy kilka kropel aromatu. Masę przełozyłam do woreczka cukierniczego i wyciskałam niewielkie kopczyki na blache wyłożoną papierem. Piekłam w temperaturze 140 stopni około 30 minut,następnie w 120 stopniach około godziny.

Tagi:

jajko jajka bezy