czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Bezy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam bezy, zawsze musiałam je kupować, ostatnio jednak nauczyłam się je robić sama. Te wyszły po prostu super!!

Bezy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bezy

 

Sposób przygotowania:

Bezy
Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie "wysuszą". Z porcji wychodzi ok. 45 szt.
Bezy
Etap 1

Tagi:

bezy