myszka25

myszka25

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

bezy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

proste i łatwe w przyrządzeniu pyszne bezy

bezy 3

Składniki:

bezy 3

 

  • 6 jaj
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • kakao do dekoracji
  • opakowanie kremu do tortu(smak jaki odpowiada najbardziej domownikom)

Sposób przygotowania:

bezy 3
Jajka muszą być prosto z lodówki(ponieważ chłodne idealnie się ubija). Oddzielamy żółtka od białek, następnie ubijamy białka na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką ubitą pianę, tworząc placuszki i pieczemy ok60 min w 140 stopni, obserwować czy bezy się odpowiednio wysuszyły, czy nabrały odpowiedniego koloru. W między czasie robimy krem wg przepisu na opakowaniu i wstawiamy go do lodówki, aż bezy się upieką. Na upieczone i wystudzone bezy nakładamy krem i przykrywamy drugą bezą. Wierzch posypujemy rozpuszczalnym kakao.

Tagi:

tort bezy