eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Bezy bardzo waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bezy bardzo waniliowe, bezy bardzo waniliowe

Bezy bardzo waniliowe

Składniki:

Bezy bardzo waniliowe

 

  • 18 dag cukru
  • sok wyciśnięty z połówki cytryny
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 4 białka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka octu

Sposób przygotowania:

Bezy bardzo waniliowe
Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania wsypywać cukier. Nie przerywając ubijania, dodawać resztę składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką formować bezy. Piec w temp. Suszyć w 110 st. C. około 75 minut.

Tagi:

bezy