Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bezy cynamonowo-kawowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bezy kawowo cynamonowe są rewelacyjne.

Bezy cynamonowo-kawowe

Składniki:

Bezy cynamonowo-kawowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bezy cynamonowo-kawowe
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać kawę rozpuszczalną, sok z cytryny, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Do rękawa cukierniczego nałożyć ciasto na bezy i wyciskać ciasteczka, pozostawiając odstępy. Blaszki z bezami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w temp 110 stopni. Bezy nie powinny się zrumienić.

Tagi:

kawa bezy