gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Bezy o lekkim smaku malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bezy o lekkim smaku malinowym polecam do popołudniowej kawki. Są bardzo smaczne - moje dzieci za nimi przepadają.

Bezy o lekkim smaku malinowym

Składniki:

Bezy o lekkim smaku malinowym

 

Sposób przygotowania:

Bezy o lekkim smaku malinowym

ETAP 1:

Bezy o lekkim smaku malinowym
Di ubitej piany wsypujemy cukier i dalej miksujemy.

Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając wsypujemy porcjami cukier. Ubijamy, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Po czym wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy sok z cytryny, dalej ubijamy przez chwilę.

ETAP 2:

Bezy o lekkim smaku malinowym
Du ubitej piany wlewamy syrop malinowy i delikatnie mieszamy.

Na koniec wlewamy syrop malinowy, mieszamy łyżką.

ETAP 3:

Bezy o lekkim smaku malinowym
Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem formując bezy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy masę i wykładamy na papier. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 120 stopni, a później 2 godziny w temp. 100 stopni (ja suszyłam z termoobiegiem)


Tagi:

bezy