Sposób przygotowania:
Bezy z kremem kawowym
Białka ubijam na sztywno z octem, dodaję stopniowo cukier, i dalej ubijam. Pod koniec dodaję mąkę ziemniaczaną. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na papier do pieczenia. Suszę najpierw 30 minut 110 stopni, potem około 2,5 godziny 90 stopni. Wyłączam piekarnik i zostawiam bezy.Jajka ubijam mikserem z cukrem, przekładam do garnka z wodą i dalej ubijam na parze. Garnek nie może dotykać dna wody, i na wolnym ogniu musi być wstawiony. Zdejmuję z gazu i dalej ubijam jaja do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram, i dodaję stopniowo po jednej łyżce jaj ubitych. Jak nie będą ostygnięte dobrze masa się zważy. Kawę zalewam wrzątkiem i zaparzam, woda ma przykryć kawę tylko, czyli około 4-5 łyżek i studzę ją. Do ubitej masy dodaję fusy od kawy i mieszam dokładnie. Krem przekładam do szprycy i wyciskam na bezy. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i dekoruję nią bez