przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Bezy ziemniaczane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Inny sposób na ziemniaki - dodatek do obiadu. Smakuje dobrze i wygląda super!

Bezy ziemniaczane

Składniki:

Bezy ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Bezy ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odlewamy, odparowujemy i jeszcze gorące przepuszczamy przez praskę.Studzimy nasze "puree" Ostudzone łączymy z pozostałymi składnikami. Masę nakładamy do szprycy z szeroką końcówką w kształcie gwiazdy, wyciskamy małe "beziki", prosto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 12 minut. Smakują najlepiej na ciepło