Sposób przygotowania:
Bhaji hinduskie placki cebulowe
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, jajka, curry oraz paprykę, mieszając dodawać wodę lub mleko tyle aby powstało ciasto gęściejsze jak naleśnikowe. Doprawić do smaku solą i szczyptą chili.
Cebulę obrać, przekroić na połówki, każdą pokroić na pół plastry, a następnie dodać do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta i smażyć małe placki.
Smażyć z każdej strony na rumiano.
Placki podawać na ciepło lub na zimno.
Rada;
Można posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
Cebulę obrać, przekroić na połówki, każdą pokroić na pół plastry, a następnie dodać do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta i smażyć małe placki.
Smażyć z każdej strony na rumiano.
Placki podawać na ciepło lub na zimno.
Rada;
Można posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
gusia1000