Sposób przygotowania:
Ziemniaczano cebulowe placki z pieczarkami
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce, cebulę również obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać wymieszać z ziemniakami, cebulą.
Dodać sól i pieprz mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Piec placki ziemniaczane na rozgrzanym tłuszczu.
Pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle. Pieczarki zalać wodą dodać kostkę grzybową i natkę, gotować około 8 minut. Wlać śmietanę wymieszać doprawić sos do smaku.
Sosem polać placki i podawać na ciepło.
Dodać sól i pieprz mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Piec placki ziemniaczane na rozgrzanym tłuszczu.
Pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle. Pieczarki zalać wodą dodać kostkę grzybową i natkę, gotować około 8 minut. Wlać śmietanę wymieszać doprawić sos do smaku.
Sosem polać placki i podawać na ciepło.