Sposób przygotowania:
Pizza na puszystym dyniowym cieście
Do miąższu z dyni dodać mąkę, wodę, zioła, drożdże, cukier, sól i olej - wyrobić miękkie ciasto.
Od razu przełożyć na dużą blachę od piekarnika posmarowaną olejem i pozostawić do wyrośnięcia.
Kapelusze grzybów (czernidłaków kołpakowatych) obrać ze skórki podobnie jak pieczarki, pokroić dowolnie i podsmażyć na symbolicznej ilości oleju. Po przestudzeniu przełożyć na pizzę. Smakiem i aromatem przypominają pieczarki.
Przygotować sos śmietanowo-pomidorowy i posmarować wierzch ciasta, a potem obłożyć dodatkami. Posypać ziołami i serem.
Piec 20-25 min w gorącym piekarniku temp. 200℃.
Od razu przełożyć na dużą blachę od piekarnika posmarowaną olejem i pozostawić do wyrośnięcia.
Kapelusze grzybów (czernidłaków kołpakowatych) obrać ze skórki podobnie jak pieczarki, pokroić dowolnie i podsmażyć na symbolicznej ilości oleju. Po przestudzeniu przełożyć na pizzę. Smakiem i aromatem przypominają pieczarki.
Przygotować sos śmietanowo-pomidorowy i posmarować wierzch ciasta, a potem obłożyć dodatkami. Posypać ziołami i serem.
Piec 20-25 min w gorącym piekarniku temp. 200℃.
![Pizza na puszystym dyniowym cieście Pizza na puszystym dyniowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-na-puszystym-dyniowym-ciescie-522601.jpg)
![Pizza na puszystym dyniowym cieście Pizza na puszystym dyniowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-na-puszystym-dyniowym-ciescie-522602.jpg)
![Pizza na puszystym dyniowym cieście Pizza na puszystym dyniowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-na-puszystym-dyniowym-ciescie-522603.jpg)
![Pizza na puszystym dyniowym cieście Pizza na puszystym dyniowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizza-na-puszystym-dyniowym-ciescie-522604.jpg)