Sposób przygotowania:
Pizza na puszystym dyniowym cieście
Do miąższu z dyni dodać mąkę, wodę, zioła, drożdże, cukier, sól i olej - wyrobić miękkie ciasto.
Od razu przełożyć na dużą blachę od piekarnika posmarowaną olejem i pozostawić do wyrośnięcia.
Kapelusze grzybów (czernidłaków kołpakowatych) obrać ze skórki podobnie jak pieczarki, pokroić dowolnie i podsmażyć na symbolicznej ilości oleju. Po przestudzeniu przełożyć na pizzę. Smakiem i aromatem przypominają pieczarki.
Przygotować sos śmietanowo-pomidorowy i posmarować wierzch ciasta, a potem obłożyć dodatkami. Posypać ziołami i serem.
Piec 20-25 min w gorącym piekarniku temp. 200℃.
Od razu przełożyć na dużą blachę od piekarnika posmarowaną olejem i pozostawić do wyrośnięcia.
Kapelusze grzybów (czernidłaków kołpakowatych) obrać ze skórki podobnie jak pieczarki, pokroić dowolnie i podsmażyć na symbolicznej ilości oleju. Po przestudzeniu przełożyć na pizzę. Smakiem i aromatem przypominają pieczarki.
Przygotować sos śmietanowo-pomidorowy i posmarować wierzch ciasta, a potem obłożyć dodatkami. Posypać ziołami i serem.
Piec 20-25 min w gorącym piekarniku temp. 200℃.