Sposób przygotowania:
Biała fasola z sosem
Przez noc namoczyć fasolę w zimnej wodzie. Marchewkę umyć, obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Selera odkroić potrzebną ilość, umyć, obrać, wypłukać i pokroić w słupki. Pietruszkę umyć, obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do moczącej się fasoli dolać wody jeśli jest taka potrzeba. Gotować 1 godzinę często mieszając. Po godzinie do gotującej się fasoli dodać rozdrobnione warzywa i majeranek, mieszać, dalej gotować. Fasolę gotować do miękkości, często mieszać, uzupełnić ilość wody. Ugotowaną fasolę odcedzić z wody na gęstym sitku. Pozostawić w ciepłym. Przygotować sos według przepisu na opakowaniu. Przygotowanym sosem polewać ugotowaną fasolę.