Sposób przygotowania:
patrawka zkolorowej fasoli z mozzarellą
Fasolę białą moczymy im dłużej tym lepiej (cała noc) i gotujemy w osolonej wodzie ,lub używamy fasoli z puszki . Na patelni rozgrzewamy masło dajemy odsączone fasole,białą gotowaną i czerwoną z puszki ,pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną .Mieszamy podsmażamy .Ogórka kroimy na długie kawałki i dodajemy go pod koniec smażenia .Cukinie obieramy kroimy w plasterki, moja córka powycinała z plasterków cukini gwiazdki -fajnie wyglądało ,podsmażamy z warzywami .Solimy do smaku .Doprawiamy pieprzem Pod koniec dodajemy kawałki mozzarelli i czekamy aż się roztopi.Z Śmietany i jogurtu oraz z wyciśniętego czosnku robimy sos czosnkowy -mieszając wszystkie składniki ,doprawiając go solą .Polewamy potrawkę sosem czosnkowym dopiero na talerzu .