iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

patrawka zkolorowej fasoli z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra zdrowa patelnia warzywna z mozzarellą

patrawka  zkolorowej fasoli z mozzarellą

Składniki:

patrawka zkolorowej fasoli z mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

patrawka zkolorowej fasoli z mozzarellą
Fasolę białą moczymy im dłużej tym lepiej (cała noc) i gotujemy w osolonej wodzie ,lub używamy fasoli z puszki . Na patelni rozgrzewamy masło dajemy odsączone fasole,białą gotowaną i czerwoną z puszki ,pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną .Mieszamy podsmażamy .Ogórka kroimy na długie kawałki i dodajemy go pod koniec smażenia .Cukinie obieramy kroimy w plasterki, moja córka powycinała z plasterków cukini gwiazdki -fajnie wyglądało ,podsmażamy z warzywami .Solimy do smaku .Doprawiamy pieprzem Pod koniec dodajemy kawałki mozzarelli i czekamy aż się roztopi.Z Śmietany i jogurtu oraz z wyciśniętego czosnku robimy sos czosnkowy -mieszając wszystkie składniki ,doprawiając go solą .Polewamy potrawkę sosem czosnkowym dopiero na talerzu .

Tagi:

cukinia fasola