Sposób przygotowania:
Biała kapusta z zasmażką
Kapustę szatkujemy dajemy do garnka zalewamy wodą i gotujemy.
Do kapusty dodajemy podczas gotowania startą na tarce marchewkę.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Boczek wędzony kroimy w kostkę dajemy do rondla, wlewamy olej, wysmażamy boczek.
Do boczku dajemy mąkę, rumienimy chwilę, wlewamy wodę, robimy zasmażkę, jeżeli wyjdzie za gęsta to można wlać trochę wody.
Ugotowaną kapustę odsączamy, doprawiamy solą, pieprzem, wlewamy ocet, mieszamy.
Do kapusty wlewamy zasmażkę, mieszamy.
Ugotowane gorące ziemniaki odsączamy z wody, tłuczemy i dodajemy do kapusty, mieszamy.
Tak przygotowane danie można podać z kotletem mielonym albo z duszonymi żeberkami pycha.
POLECAM!!!
Do kapusty dodajemy podczas gotowania startą na tarce marchewkę.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Boczek wędzony kroimy w kostkę dajemy do rondla, wlewamy olej, wysmażamy boczek.
Do boczku dajemy mąkę, rumienimy chwilę, wlewamy wodę, robimy zasmażkę, jeżeli wyjdzie za gęsta to można wlać trochę wody.
Ugotowaną kapustę odsączamy, doprawiamy solą, pieprzem, wlewamy ocet, mieszamy.
Do kapusty wlewamy zasmażkę, mieszamy.
Ugotowane gorące ziemniaki odsączamy z wody, tłuczemy i dodajemy do kapusty, mieszamy.
Tak przygotowane danie można podać z kotletem mielonym albo z duszonymi żeberkami pycha.
POLECAM!!!
gusia1000