Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona w jasnym piwie
Pokrojoną w piórka cebulę zeszklij na tłuszczu - polecam masło. Dopraw ją do smaku pieprzem oraz solą.
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż przesmażoną cebulą. W niewielkich odstępach poukładaj kiełbaski.
Zalej całość szklanką dobrego, jasnego piwa.
W osobnym naczyniu połącz musztardę wraz z miodem, a następnie obficie posmaruj tą mieszanką wszystkie kiełbasy.
Piekarnik nagrzej do 200 st. i całość zapiekaj, aż kiełbasa się zarumieni.
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż przesmażoną cebulą. W niewielkich odstępach poukładaj kiełbaski.
Zalej całość szklanką dobrego, jasnego piwa.
W osobnym naczyniu połącz musztardę wraz z miodem, a następnie obficie posmaruj tą mieszanką wszystkie kiełbasy.
Piekarnik nagrzej do 200 st. i całość zapiekaj, aż kiełbasa się zarumieni.