Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 610]

Faszerowana biała kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.

Faszerowana biała kiełbasa

Składniki:

Faszerowana biała kiełbasa

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana biała kiełbasa

I

Faszerowana biała kiełbasa
Przygotowanie farszu do faszerowania kiełbasy białej.

1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.

II

Faszerowana biała kiełbasa
Ułożenie kiełbasy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekanie.

3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.

III

4. Przekąska, kolacja gotowa.
5. Smacznego