Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Idealne urozmaicenie dania z zastosowaniem białej kiełbasy. Połączenie jest bardzo smaczne. Polecam.

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą

Składniki:

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą

 

  • 3-4 białe kiełbaski surowe
  • świeży imbir
  • olej

Cebula:

  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą

Cebula:

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą
Można użyć kolorowej cebuli, tzn. białej i czerwonej.

Pokrojoną w piórka cebulę umieścić w patelni z rozgrzanym masłem i dodać resztę składników. Dusić pod przykryciem około 40 minut. Co pewien czas przemieszać. Cebule wymieszać z kiełbasą.

Kiełbasa:

Biała kiełbasa z imbirem i karmelizowaną cebulą
Można zwiększyć ilość ugotowanej kiełbasy.

Jak cebula będzie prawie gotowa to kiełbaskę należy ugotować i przełożyć na patelnię. Obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Powinna być rumiana.