Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z duszonymi warzywami
Z bułki paryskiej robimy grzanki.
Bułkę kroimy w kostkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni.około 20min.
Pomidory,papryczkę chili pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 stołowe łyżki oliwy.Włożyć pokrojony pomidor i chili. Przyprawić pieprzem i sola,dodać garść pietruszki i rozgnieciony czosnek.. Dusić do miękkości pod przykryciem.
Na drugiej szerokiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy biała kiełbasę pokrojoną w plastry. Smażymy z jednej i drugiej strony.
Na tej samej patelni obok kiełbasy smażymy jajko sadzone.
Na talerz wykładamy usmażona kiełbasę. Na to dodajemy troszkę uduszonych warzyw, jajko sadzone i trochę grzanek.
Bułkę kroimy w kostkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni.około 20min.
Pomidory,papryczkę chili pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 stołowe łyżki oliwy.Włożyć pokrojony pomidor i chili. Przyprawić pieprzem i sola,dodać garść pietruszki i rozgnieciony czosnek.. Dusić do miękkości pod przykryciem.
Na drugiej szerokiej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy biała kiełbasę pokrojoną w plastry. Smażymy z jednej i drugiej strony.
Na tej samej patelni obok kiełbasy smażymy jajko sadzone.
Na talerz wykładamy usmażona kiełbasę. Na to dodajemy troszkę uduszonych warzyw, jajko sadzone i trochę grzanek.