Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z młodą kapustą
Cebule pokroić w piórka, surową białą kiełbasę dobrej jakości na oleju zrumienić z każdej strony, wsypać cebulę, paprykę słodką, cukier i podsmażać do miękkości cebuli, wyjąć na talerz kiełbasy i cebulę.
Do tłuszczu po cebuli dodać pokrojoną dość drobną młodą kapustę, wymieszać, wsypać jarzynkę, dodać samą kiełbasę z cebulą i pod przykryciem dusić kapustę z 20 minut.
Młode ziemniaki ugotować w bez obierania, po ugotowaniu usunąć skórkę.
Na koniec wyjąć kiełbasę z kapusty na talerz, wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać z białą kiełbasą do ziemniaków lub pieczywa.
Do tłuszczu po cebuli dodać pokrojoną dość drobną młodą kapustę, wymieszać, wsypać jarzynkę, dodać samą kiełbasę z cebulą i pod przykryciem dusić kapustę z 20 minut.
Młode ziemniaki ugotować w bez obierania, po ugotowaniu usunąć skórkę.
Na koniec wyjąć kiełbasę z kapusty na talerz, wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać z białą kiełbasą do ziemniaków lub pieczywa.