Sposób przygotowania:
Biała mewa
Make przesiać z dodatkiem proszku do pieczenia i szczypty soli. Margarynę stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dalej ucierać, dodając po łyżce
mąkę z dodatkami, Śmietanę, ser oraz Stopiony lhtszcz i alkohol lub aromat. Bakalie obtoczyć w łyżce mąki i delikatnię
połączyć z ciastem. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką delikatnie przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika
(180-200'C) na 60 minut., Przed podaniem posypa cukrem pudrem (najlepiej przez sitko).
mąkę z dodatkami, Śmietanę, ser oraz Stopiony lhtszcz i alkohol lub aromat. Bakalie obtoczyć w łyżce mąki i delikatnię
połączyć z ciastem. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką delikatnie przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika
(180-200'C) na 60 minut., Przed podaniem posypa cukrem pudrem (najlepiej przez sitko).