Sposób przygotowania:
Białe brokuły.
Brokuł dzielimy na małe różyczki, myjemy i osuszamy. Gotujemy w gorącej, osolonej wodzie około 10 minut i pozostawiamy do ostygnięcia.
Włączamy piekarnik do rozgrzania (180 stopni).
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobniutko posiekany czosnek. Podsmażamy, następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Podgotowujemy 3-4 minuty.
Wystudzone brokuły układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, przyprawiamy.
Na wierzch tarkujemy zółty ser i wstawiamy na około 15-20 minut do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia sera).
Bardzo smaczne!:)
Włączamy piekarnik do rozgrzania (180 stopni).
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobniutko posiekany czosnek. Podsmażamy, następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Podgotowujemy 3-4 minuty.
Wystudzone brokuły układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, przyprawiamy.
Na wierzch tarkujemy zółty ser i wstawiamy na około 15-20 minut do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia sera).
Bardzo smaczne!:)