Sposób przygotowania:
Białe ciasto
Jajka ucieramy z olejem i cukrem. Dodajemy dżem, przyprawę do piernika, i budyń w proszku, dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę wciąż miksując, podlewamy mlekiem. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do tortownicy i pieczemy 30-40 minut w 180 C.
Śmietankę ubijamy z cukrem na gęsto. Ubitą śmietanę wykłądamy na wierzch ostudzonego ciasta, wkłądamy do lodówki, aby śmietana stężała. Białą czekoladę roztopić, wsypać do niej wiórki i wymieszać. Kiedy trochę przestygnie wylać na wierzch bitej śmietany. Równo rozprowadzić. Włożyć spowrotem do lodówki na min. godzinę.
Śmietankę ubijamy z cukrem na gęsto. Ubitą śmietanę wykłądamy na wierzch ostudzonego ciasta, wkłądamy do lodówki, aby śmietana stężała. Białą czekoladę roztopić, wsypać do niej wiórki i wymieszać. Kiedy trochę przestygnie wylać na wierzch bitej śmietany. Równo rozprowadzić. Włożyć spowrotem do lodówki na min. godzinę.