Sposób przygotowania:
Białe szparagi zawijane w szwarcwaldzką szynkę
► Szparagi opłukać, osuszyć, odciąć zdrewniałe dolne części łodyg i obrać z łyka, omijając główki.
► W garnku z zagotowaną wodą z dodatkiem soli, cukru i masła, włożyć szparagi, jeśli gotujemy na leżąco, to nie musimy przykrywać garnka. Gotować około 20-25 minut – powinny być miękkie, ale jeszcze jędrne.
► Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik. Szparagi polać gorącym sosem holenderskim i posypać natką pietruszki.
► W garnku z zagotowaną wodą z dodatkiem soli, cukru i masła, włożyć szparagi, jeśli gotujemy na leżąco, to nie musimy przykrywać garnka. Gotować około 20-25 minut – powinny być miękkie, ale jeszcze jędrne.
► Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik. Szparagi polać gorącym sosem holenderskim i posypać natką pietruszki.
pyszalka