paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Biało- czarne ślimaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

proste ciasteczka o pomysłowym wyglądzie

Biało- czarne ślimaki

Składniki:

Biało- czarne ślimaki

 

  • 20 dag mąki
  • 12 dag masła
  • 6 dag cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biało- czarne ślimaki
Do mąki dodajemy oba cukry, jajka, rozdrobnione masło i proszek do pieczenia. Z tych składników zagniatamy jednolite ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej z nich dodajmy kakao i zagniatamy ponownie. Obie części ciasta rozwałkowujemy na placki o podobnej wielkości. Kładziemy jeden placek na drugi i zwijamy jak roladę. Powstałe ciasto kroimy na 1 cm plasterki. Pieczemy ok 10 min w 170C. Do momenty aż jasne ciasto się lekko zarumieni.

Tagi:

jajko jajka