Sposób przygotowania:
biało czarny mazurek
Mąkę z proszkiem przesiewamy do miski dodajemy cukier i mieszamy , następnie dodajemy żółtka i 1 kostkę zimnego masła.Szybko zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po 30 min. wyjmujemy ciasto z lodówki i wyklejamy nim blaszkę do pieczenia,ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.20 minut aż się lekko zrumieni,wyjmujemy i studzimy.
W tym czasie jak ciasto stygnie przygotowujemy czekolady, każdy typ czekolady topimy w osobnym naczyniu w kąpieli wodnej i do każdej porcji dodajemy po 1/4 kostki masła i dokładnie mieszamy aż masło dokładnie się połączy z czekoladą.
Tak przygotowane masy wylewamy naprzemiennie po przestudzonym cieście następnie patyczkiem do szaszłyków robimy esy floresy mieszając obydwa kolory.
Po 30 min. wyjmujemy ciasto z lodówki i wyklejamy nim blaszkę do pieczenia,ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.20 minut aż się lekko zrumieni,wyjmujemy i studzimy.
W tym czasie jak ciasto stygnie przygotowujemy czekolady, każdy typ czekolady topimy w osobnym naczyniu w kąpieli wodnej i do każdej porcji dodajemy po 1/4 kostki masła i dokładnie mieszamy aż masło dokładnie się połączy z czekoladą.
Tak przygotowane masy wylewamy naprzemiennie po przestudzonym cieście następnie patyczkiem do szaszłyków robimy esy floresy mieszając obydwa kolory.