paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

biało- czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

można podawać ja jako dodatek do mięs jak i ryb

biało- czerwona

Składniki:

biało- czerwona

 

Sposób przygotowania:

biało- czerwona
Kapustę drobno siekamy, oprószamy solą i odstawiamy na ok 15- 20 min aby zmiękła. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy w średnia kostkę. Podobnie robimy z cebulą krojąc ja w pióra. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę, następnie dodajemy do niego olej, mieszamy. Powstały sos doprawiamy solą, cukrem, pieprzem i kilkoma kroplami octu do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Kapustę łączymy z pomidorami i cebulą, całość polewamy przygotowanym sosem i mieszamy