A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Biało-czerwone ciasto z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

cudownie proste i na pewno mniej kaloryczne niż klasyczne ciasta z masami,lub śmietaną

Biało-czerwone ciasto z mango

Składniki:

Biało-czerwone ciasto z mango

 

  • Biszkopt(w moich przepisach)
  • 1 l.maślanki straciatella
  • 1 owoc mango
  • 3 czubate łyżki żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1,5 galaretki wiśniowej
  • 2 -3 łyżki nutelli
  • herbata owocowa do nasączenia biszkoptu
  • dowolna posypka na brzegi tortu

Sposób przygotowania:

Biało-czerwone ciasto z mango
Przestudzony biszkopt dzielimy na pół,czyli na 2 placki.Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku,odstawiamy do zastygnięcia.Nasączamy delikatnie pamiętając szczególnie o brzegach.Owoc mango dzielimy na pół,obieramy i kroimy w małe cząstki.Dolny płat ciasta smarujemy kremem czekoladowym,na to wykładamy cząstki owoców.Rozpuszczamy żelatynę,przestudzoną łączymy za pomocą miksera z maślanką z dodatkiem cukru pudru.Połowę tężejącej masy wykładamy na warstwę z owocami i przykrywamy drugą częścią ciasta.Wstawiamy do lodówki na około 20 minut,następnie na wierzch wykładamy resztę maślanki,dekorujemy galaretką i posypką ,schładzamy około 2 godzin.Smacznego.