Sposób przygotowania:
Tarta snickers
Mąkę, kakao i cukier puder mieszamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto, które chłodzimy następnie przez dwie godziny. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy do pieczenia. Obciążamy ciasto grochem lub fasolą. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy obciążenie. Pieczemy kolejne 15 minut. Studzimy.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Chłodzimy krem około 20 minut.
Masę kajmakową lekko podgrzewamy na małym ogniu.
Na wystudzone ciasto smarujemy krem, następnie masę kajmakową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Posypujemy solonymi orzechami ziemnymi.
Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Chłodzimy krem około 20 minut.
Masę kajmakową lekko podgrzewamy na małym ogniu.
Na wystudzone ciasto smarujemy krem, następnie masę kajmakową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Posypujemy solonymi orzechami ziemnymi.
Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.