Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem, pianką i kruszonkąETAP 1:
Wszystkie składniki na kruchy spód umieścić w misce i zagnieść z nich szybko ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i schować do zamrażalki na kilka godzin. Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem i odstawić na godzinę.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć ciasto na grubych oczkach. Na cieście rozłożyć rabarbar oraz jabłka obrane i pokrojone w takie same kawałki co rabarbar. Z białek i szczypty soli ubić pianę i połączyć ją z kisielem. Pianę rozsmarować na owocach.
Składniki na kruszonkę rozcierać razem ręką lub łyżką aż do uzyskania okruchów. Kruszonką posypać ciasto. Ciasto piec ok. godziny w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.