Sposób przygotowania:
Biały tort
BISZKOPT: Podane składniki podzielić na 3 równe części , upiec 3 biszkopty . WYKONANIE: Białka ubić , dodać cukier , ubijać aż cukier się rozpuści , dodać żółtka , jeszcze chwilę ubijać . Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia , porcjami dodać do masy jajecznej , delikatnie wymieszać , przelać do formy 36-22cm. piec 25-30 minut w temp.170 *C MASA: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku , wystudzić . Jeśli żelatyna nie chce się rozpuścić należy podgrzać . Czekolady połamać rozpuścić w kąpieli wodnej . Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić , dodać śmietany w proszku , ubić na sztywno .Wsypać wiórka kokosowe . Dodać rozpuszczone i przestudzone czekolady miksując wlać rozpuszczoną żelatynę , na koniec dodać ajerkoniak , wszystko dokładnie , powoli wymieszać Wszystkie składniki ponczu wymieszać , nasączyć biszkopty . Nasączone biszkopty przekładać masą , wierzch ciasta posypać wiórkami albo udekorować według uznania . Przed podaniem dodatkowo można polać ajerkoniakiem .
gosia56
Bo
O Gosiu dziś już nie ma ani śladu że taki placek był , ale następnym razem dam znać wcześniej :))) Dziękuję :)))