mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Bidula prowanalska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupa,w niezbyt kosztownej formie.

Bidula prowanalska

Składniki:

Bidula prowanalska

 

 

Sposób przygotowania:

Bidula prowanalska
Czosnek utrzeć z solą, zalać wrzącym rosołem i gotować na małym ogniu pod przykryciem 10min.Dodać drobniutko posiekany tymianek oraz liść laurowy i gotować jeszcze 5 min.Przetrzeć przez sito lub zmiksować.Bułki pokroić w plasterki w wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika by sie lekko zrumieniły.Żółtko ubijamy z odrobina wody, delikatnie wlewamy do ciepłej zupy i mieszamy uważając by się nie ścieło.Na talerzach układamy po kilka kromek bułki skrapiamy oliwą zalewamy zupą i posypujemy startym serem.

Tagi:

sery ser